“Žik!” 5. raidījums jau 29. oktobrī!

Autors: Ausma Sprukte-Kozule - 23 oktobris, 2023 🕙 Lasīšanas ilgums: 3 min.

Šoruden Latgales reģionālā televīzija (LRT) turpina iepriekšējos četros gados uzsākto projektu un veido jaunus raidījumus ģimenēm ar bērniem un pusaudžiem “Žik!” latgaliešu valodā. Televīzijas ekrānos noslēdzošās – piektās sezonas – pēdējais 5. raidījums kanālā TV24 un ReTV kanāla virszemes apraidē būs redzams jau 29. un 30. oktobrī.

Līdzīgi kā iepriekš arī šogad raidījumu “Žik!” formāts mainās un ir mazliet citādāks. Piecu raidījumu gaitā žurnāliste Ausma Sprukte-Kozule un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolniece Adriana Goroščaka izzinās ēdienu receptes un praktiski tās arī gatavos, dosies uz zooloģiskajiem dārziem un lauku sētām, kā arī veiks brīvprātīgo darbu veterinārajās klīnikās un dzīvnieku patversmēs.

5. raidījumā dosimies uz Daugavpili, kur apmeklēsim Latgales zoodārzu. Tā vadītājs Mihails Pupiņš izstāstīs vairāk par kukaiņiem, rāpuļiem un dzīvniekiem, gan būs iespēja ielūkoties ikdienas, kā arī pētniecisko darbu norisē. Savukārt raidījuma noslēgumā kopā ar ģimeni dosimies izbraucienā ar plostu pa Zvirgzdenes ezeru Ludzas novadā. Šaipus dažādas aktīvās atpūtas iespējas nodrošina uzņēmējs un mūziķis Dagnis Tihovskis ar ģimeni un draugiem. Šovasar uzņēmums “Atpūta Ludzā” bija arī vieni no pasākuma “Mājas kafejnīcu dienas” dalībniekiem.

Raidījumu cikla mērķis ir veicināt lokālpatriotismu, mīlestību pret savu ģimeni un dzimto valodu, kā arī motivēt bērnus un pusaudžus novērtēt kultūras un vēstures mantojumu, aktīvāk iesaistīties brīvprātīgajā darbā.

“Žik!” noslēdzošās sezonas 5. raidījums būs skatāms jau šo svētdien, 29. oktobrī, kanālā TV24 pl. 15:30 un pirmdien, 30. oktobrī, kanāla Re:TV Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā pl. 17:30. Tāpat katram raidījumam sekos atkārtojumi kanālā TV24 pirmdienās pl. 12:00 un sestdienu rītos pl. 09:30.

Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tos (kā arī iepriekšējo sezonu raidījumus) varēs atrast LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī vietnēs https://www.facebook.com/ZIKraidiejums, https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un platformā https://xtv.lv/.

Gaidīsim arī turpmāk jūsu atsauksmes, kā arī mājdzīvnieku, ģimeņu kopīgu ēst gatavošanas, darbošanās lauku sētās un dzīvnieku patversmēs foto, video vai dzejoļus, zīmējumus un citus radošos darbus pa pastu uz adresi: Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 98, LV-4601 ar norādi Latgales reģionālās televīzijas raidījumam “Žik!” vai LRT sociālo tīklu lapās, kā arī e-pastā zikraid@inbox.lv. Interesantāko darbu autoriem būs balvas!

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Žik!” saturu atbild SIA “Latgales reģionālā televīzija”. Liels paldies Rēzeknes novada vokālajai studijai “Skonai” par raidījuma muzikālo pavadījumu – dziesmu “Breinumu myužs”, kā arī esam ļoti pateicīgi mūsu raidījumu varoņiem un skatītājiem par atbalstu vairāk nekā 30 raidījumu izveidē piecu gadu garumā.

#SIF_MAF2023

Ausma Sprukte-Kozule

LRT žurnāliste

e-pasti: ausma.sprukte-kozule@lrtv.lv

zikraid@inbox.lv

Dalies:

Silenē papildina sakrālo lietu ekspozīciju

Bērni veido animācijas filmu par Vidsmuižas Annužu

Līdzīgi raksti