Jau drīz “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” 2. raidījums par Demeni!

Autors: Ausma Sprukte-Kozule - 5 decembris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 3 min.

Šoziem Latgales reģionālā televīzija (LRT) skatītājus iepazīstinās ar projektu “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.”. Tas ir turpinājums jaunā formātā pirms trīs gadiem veidotajam raidījumu ciklam par Latgali kā Eiropas Savienības sākuma punktu. Televīzijas ekrānos 2. raidījums būs skatāms sestdien 10. decembrī pl. 09:30 kanāla Re:TV Vislatvijas apraidē, pirmdien 12. decembrī pl. 18:30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē LRT logā, kā arī otrdien 13. decembrī pl. 22:00 kanālā TV 24 ar atkārtojumu trešdien 14. decembrī pl. 14:30.

Katrā raidījumā vēstīsim plašāk par kādu citu interesantu un tieši pierobežai raksturīgu specifiku. Demenē un tās apkārtnē lielāka vērība būs pievērsta eksotiskiem tūrisma objektiem. Viesosimies plēsīgo putnu un dzīvnieku mini zoodārzā “Raptors park”, par aktīvās atpūtas iespējām Briģenes ezera krastā vēstīs Agnese Elksniņa un Andrejs Finogejevs, kas teju katras brīvdienas no Rīgas dodas šurp, lai labiekārtotu Briģenes muižas teritorijas apkārtni. Par nostāstiem bagāto muižas kapliču visvairāk zina stāstīt māksliniece, arhitekte un kultūras pieminekļu vēstures pētniece Vanda Baulina. Savukārt par pagasta ikdienas dzīvi, nākotnes perspektīvām, dezinformāciju un migrantu krīzes jautājumiem informēs Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne.

Raidījumu cikla mērķis ir veicināt lokālpatriotismu, mudināt novērtēt pierobežas vietu unikālo vidi, ielūkoties vietējo iedzīvotāju ikdienā un raisīt sabiedrībā cieņu pret šaipus dzīvojošajiem, kā arī veicināt izpratni par migrantu un dažādu krīžu jautājumiem.

Priecāsimies, ja atsauksmes par raidījumiem, dažādus pieredzes stāstus, idejas par to, ko vēl būtu jāizzina un jāparāda televīzijas saturā par ikdienu pierobežā – iesūtīsiet mums pa pastu uz adresi: Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 98, LV-4601 ar norādi Latgales reģionālās televīzijas raidījumam “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” vai LRT sociālo tīklu lapās!

Cikla “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” deviņi raidījumi sākot ar 3. decembri līdz 13. februārim tiks pārraidīti ik sestdienu pl. 09:30 kanāla Re:TV Vislatvijas apraidē un pirmdienās pl. 18:30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē LRT logā, kā arī katru otrdienu pl. 22:00 kanālā TV 24 ar atkārtojumu trešdienās pl. 14:30. Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tos varēs atrast atsevišķā sadaļā LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī vietnēs https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un platformā https://xtv.lv/.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” saturu atbild SIA “Latgales reģionālā televīzija”. #SIF_MAF2022

Ausma Sprukte-Kozule

LRT žurnāliste

e-pasts: ausma.sprukte-kozule@lrtv.lv

Dalies:

Jau drīz “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” 1. raidījums par Subati!

Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata. 1. raidījums par Subati

Līdzīgi raksti