Jau drīz LRT raidījumu cikls “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.”!

Autors: Ausma Sprukte-Kozule - 21 novembris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 3 min.

Šoziem Latgales reģionālā televīzija (LRT) skatītājus iepazīstinās ar projektu “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.”. Tas ir turpinājums jaunā formātā pirms trīs gadiem veidotajam raidījumu ciklam par Latgali kā Eiropas Savienības sākuma punktu. Televīzijas ekrānos jaunie raidījumi būs skatāmi sākot ar 3. decembri ik sestdienu pl. 09:30 kanāla Re:TV Vislatvijas apraidē, pirmdienās pl. 18:30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē LRT logā, kā arī otrdienās pl. 22:00 kanālā TV 24 ar atkārtojumu trešdienās pl. 14:30.

Raidījumos dažādos gadalaikos tiksimies ar vietējām personībām un intervijās noskaidrosim, ar kādiem cilvēkiem, nozīmīgākajiem sakrālajiem un tūrisma objektiem, kā arī vērtībām katra vieta lepojas, ielūkosimies nostāstos un noslēpumos, kā arī izzināsim vairāk par iedzīvotāju mediju lietošanas paradumiem un pieredzi saistībā ar migrantu jautājumiem. Tāpat arī pētīsim pierobežas ikdienas specifiku un aicināsim vietējos dalīties pārdomās par Ukrainā notiekošo karu. Pavisam deviņos raidījumos dosimies ceļojumā uz Latvijas-Lietuvas, Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas pierobežu, kur vēstīsim plašāk par Subati un Demeni Augšdaugavas novadā, Indru un Šķauni Krāslavas novadā, Šuškovu, Brigiem un Līdumniekiem Ludzas novadā, kā arī Baltinavu un Žīguriem Balvu novadā.

Raidījumu cikla mērķis ir veicināt lokālpatriotismu, mudināt novērtēt pierobežas vietu unikālo vidi, ielūkoties vietējo iedzīvotāju ikdienā un raisīt sabiedrībā cieņu pret šaipus dzīvojošajiem, kā arī veicināt izpratni par migrantu un dažādu krīžu jautājumiem.

Priecāsimies, ja atsauksmes par raidījumiem, dažādus pieredzes stāstus, idejas par to, ko vēl būtu jāizzina un jāparāda televīzijas saturā par ikdienu pierobežā – iesūtīsiet mums pa pastu uz adresi: Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 98, LV-4601 ar norādi Latgales reģionālās televīzijas raidījumam “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” vai LRT sociālo tīklu lapās!

Cikla “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” deviņi raidījumi sākot ar 3. decembri līdz 13. februārim tiks pārraidīti ik sestdienu pl. 09:30 kanāla Re:TV Vislatvijas apraidē un pirmdienās pl. 18:30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē LRT logā, kā arī katru otrdienu pl. 22:00 kanālā TV 24 ar atkārtojumu trešdienās pl. 14:30. Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tos varēs atrast atsevišķā sadaļā LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī vietnēs https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un platformā https://xtv.lv/.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” saturu atbild SIA “Latgales reģionālā televīzija”.

Ausma Sprukte-Kozule

LRT žurnāliste

e-pasts: ausma.sprukte-kozule@lrtv.lv

Dalies:

Jau drīz “Latvijas pierobeža. Dienasgrāmata.” 1. raidījums par Subati!

Līdzīgi raksti