Valsts svētkos sumina arī Rēzeknes novada iedzīvotājus

Autors: Ausma Sprukte-Kozule - 22 novembris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 5 min.

Darbīgi, radoši un lepni par vietu, kurā dzīvo – tādas īpašības piemīt visiem 15 Rēzeknes novada iedzīvotājiem, kam nupat svinot Latvijas proklamēšanas gadadienu piešķirts pašvaldības augstākais apbalvojums – Atzinības raksts. Laureātu godināšana, kā arī Latvijas 104. dzimšanas dienas Rēzeknes novada galvenās svinības šajā reizē notika Bērzgalē.

Pārņēmuši no vecākiem mīlestību pret darbu saimniecībā paši veidojam savu “laimeigū zemi” – tā pieredzes stāstu par ikdienu laukos Rēzeknes novada Nagļu pagastā sāk Ķezberu ģimene. Daina un Gints soli pa solim saimniecībā īstenoja projektus: atjaunoja un paplašināja tehnisko parku, uzbūvēja graudu novietni, iegādājās kalti un nu ir gandarīti, ka ar pašu spēku, radošumu un vēlmi var sasniegt patiesi daudz.

Daina Dreimane-Ķezbere z/s “Dreimaņi”, veikala “SALA” īpašniece Nagļu pagastā

Audzējam labību un eļļas augus – rapšus. Uz nākamā gada pavasari jau mūsu apsaimniekotā platība būs 470 hektāri, protams, ne tikai Nagļu pagastā, bet arī tuvējos pagastos, tas ir Rikavas, Gaigalavas, braucam arī uz Sokolku pagastu. Es esmu Nagļos dzimusi, augusi, vīrs mans ir no Rīgas. Noteikti esam šeit uz palikšanu, 100%, ceram arī, ka mūsu bērni šeit paliks un turpinās mūsu iesākto. Laukos laikam stiprina gaiss, mežs, lauki, druva un mūsu iesāktais darbs.

Ķezberu ģimene Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienā saņēma arī Rēzeknes novada augstāko apbalvojumu – Atzinības rakstu kopā ar dāvanu – Latvijas Bankas izdoto kolekcijas monētu. Šo apbalvojumu pašvaldība ik gadu piešķir aktīvākajiem, profesionālākajiem un godprātīgākajiem iedzīvotājiem.

Guntis Rasims Rēzeknes novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs

Mēs godinām tos cilvēkus, kas tiešām ir gan novada darbā tiešāk, gan varbūt ārpus sava darba laika veltījuši un izdarījuši nedaudz vairāk, nekā pienākumi saka. Šogad, piemēram, 15 apbalvojumi bija no iesniegtiem 47. Izvēlēties nav viegli, bet izvēlēties var.

Šajā reizē novada cilvēki sumināti Bērzgalē. Atzinības rakstus piešķir vairākās nominācijās dažādu nozaru darbiniekiem, piemēram, par panākumiem un pašaizliedzību veselības aprūpē, sociālajā darbā, ekonomikā, tautsaimniecībā, kultūrā, izglītībā, zinātnē, sportā un pašvaldības darbā.

Rinalds Broks Rozentovas, Feimaņu un Pušas draudžu prāvests, ZS 3. Latgales brigādes kapelāns, kapteinis

Cilvēkam arī ir tā vērtība, ka viņš arī sagaida šo pateicību nedaudz ārpus sava ciema, ārpus sava pagasta tādā plašākā lokā. Pateicība tas vienmēr ir kaut kas skaists un vienreizējs, Pats svarīgākais elements tajā visā ir bijis, ka cilvēks to ir darījis ar mīlestību. Ieliekot savu mīlestību tajā ko viņš dara.

Daina Dreimane-Ķezbere z/s “Dreimaņi”, veikala “SALA” īpašniece Nagļu pagastā

Protams, ka motivē, ja pasaka paldies, ka tu esi aktīvs, ka tu piedalies sabiedriskajā dzīvē. Tas ir ļoti patīkami un motivējoši, ka gan pagasts, gan novada pašvaldība atzinuši, ka mēs esam pelnījuši šo lielo pagodinājumu.

Ķezberi rūpējas arī par mazumtirdzniecības veikaliņa darbību Nagļu ciema centrā, turklāt kā brīvprātīgie palīdzēja Ukrainai un bija pirmie Latgalē, kas organizēja visnepieciešamāko preču vākšanu karā cietušajiem.

Daina Dreimane-Ķezbere z/s “Dreimaņi”, veikala “SALA” īpašniece Nagļu pagastā

Atsaucība bija ļoti, ļoti liela. Veda cilvēki no visa novada no blakus novadiem, no pilsētas. Liels paldies novada domei par ļoti ātru transporta nodrošināšanu. Mēs varējām visu nogādāt Rīgā, lielajā noliktavā, kut tālāk viss tika šķirots, pakots un sūtīts tad jau iedzīvotājiem tālāk uz Ukrainu.

Guntis Rasims Rēzeknes novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs

Tu gribi būt vai nu pamanīts vai nu tu gribi kaut ko labu izdarīt savam pagastam, savam ciemam, tad noteikti – nekautrējies un dari! Dari ārpus saviem pienākumiem, dari nedaudz vairāk, dari nedaudz savādāk, nekā citi dara un, iespējams, nākamgad, pēc gada, pēc diviem tu būsi viens no tiem, kurus Rēzeknes novads pagodinās.

Aicinot iedzīvotājus tik sarežģītā laikā būt jo īpaši vienotiem un novērtēt neatkarību, svinīgā apbalvojumu pasniegšanas ceremonija noslēdzās ar tenora, operas mākslinieka no Latgales – Daiņa Skuteļa – sirdsdziesmām Latvijai.

Dalies:

Preiļu novadā atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadiena

Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svētku koncerts Balvos

Līdzīgi raksti