Preiļu novadā atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadiena

Autors: Inese Brīvere - 22 novembris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 5 min.

Ar koncertuzvedumu “Mana tauta, mana zeme likteņupes Daugavas krastos” aizritēja Latvijas valsts svētku svinības Preiļu novadā. To ietvaros Riebiņu kultūras namā sapulcējās Preiļu, Aglonas, Riebiņu un Vārkavas pagasta iedzīvotāji – uzņēmēji, kultūras un izglītības darbinieki, kā arī radošie kolektīvi, lai kopīgi atskatītos uz gada laikā paveikto un suminātu aktīvākos.

https://youtu.be/izu1LyxKFvM

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienas svinīgajā svētku reizē Preiļu novadā sveikti tā

radošākie un uzņēmīgākie iedzīvotāji, kuriem tika pasniegti pašvaldības apbalvojumi “Preiļu novada Goda pilsonis”, “Goda zīme par nopelniem Preiļu novada attīstībā” un pateicības raksti.

Ārijs Vucāns Preiļu novada domes priekšsēdētājs

Šie bija pirmie Valsts svētki, kuros apvienotajā jaunajā Preiļu novadā mēs apbalvojām mūsu iedzīvotājus. Tiešām vēlreiz vēlos sveikt J.Vaivoda kungu cienījamo ar Preiļu novada Goda pilsoņa piešķiršanu. Ikdienas dzīve šobrīd tiešām ir ļoti sarežģīta, lai kādas profesijas pārstāvis cilvēks nebūtu un ikdienā, es domāju, ka tik daudz ielikts pūļu, lai, teiksim, tiktu galā ar saviem pienākumiem. Manuprāt, nekad nav bijis tik svarīgi pateikties cilvēkiem, novērtēt viņus.

Novadā svarīgs ir katrs iedzīvotājs, arī tad, ja ir palicis bez tuvinieku uzmanības. Tāpēc par materiālās palīdzības sniegšanu pansionāta iemītniekiem pateicību saņēma SIA ” Himalayan International “.

Līga Aļijeva uzņēmuma SIA “ Himalayan International ” valdes priekšsēdētāja

Mēs sapratām, ka mēs gribam palīdzēt tieši tai sociālajai grupai, kura mūsuprāt, ir visneaizsargātākā. Un es personīgi, to redzot katru dienu, ierosināju arī, ka vajadzētu strādāt tieši ar šo grupu.

Goda rakstus par paveikto darbu saņem arī Latveļu audžuģimene, kas izstāsta, kā tā kļuvusi kuplāka.

Ligita un Jānis Latveļi audžuvecāki

Un tā kā tas bija Ziemassvētku laiks, mums ar vīru sirds mīksta…Paši braucām traktorā uz mežu malku zāģēt tajā momentā, kad tika pazvanīts. Jā! Un, protams, pirmais bija zvans bērniem, – vai viņi atbalsta, vai piekrīt? Nu, protams, bija atbalsts 100%, piekrišana.

Ligita un Jānis ir lauksaimnieki, šobrīd viņu saimē ir jau 17 cilvēki, tostarp arī divi jaunākie dēli.

Ligita un Jānis Latveļi audžuvecāki

Puiši forši, ļoti patīk viņiem mammai palīdzēt, tehnika, vispār tur. Tētim stāv aizmugurē un skatās, ko viņš dara, visus darbiņus. Mēs esam visa liela ģimene, mums ir tikai māsas un brāļi. Tur nav ne kaut kādi paņemti vai nepaņemti, aizbildniece vai kaut kā, nē! Mums ir viena liela ģimene.

Pateicību par savu darbu saņēmusi arī skolotāja Ārija Pudule, kas prot izskaidrot, kāda ir pasaule, un savas stundas pārvērš par mākslas darbu.

Ārija Pudule Riebiņu vidusskolas vēstures un ģeogrāfijas skolotāja

Šajos grūtajos apstākļos, kādi mums ir šobrīd, kad pasaulē un globālajā pasaulē valda neiecietība, neiedziļināšanās, manuprāt, mums, latviešiem, latvju zemē ir jābūt īpaši iecietīgiem, mīlošiem, saudzīgiem vienam pret otru.

Kā novērtēt to, kas ir nevis to, kā nav, cik nozīmīgi ir Valsts dibināšanas svētki un par ko ir licis padomāt 2022.g.?

Līga Aļijeva uzņēmuma SIA “ Himalayan International ” valdes priekšsēdētāja

Ir licis pārdomāt par to, ko mēs varam brīvā valstī, cik svarīga ir šī dzimšanas diena, ka citiem tādas nav, bet viņi viņu ļoti, ļoti gribētu. Tas ir, manuprāt, liels tāds brīdis, kad ir jāizvērtē, cik svarīgi ir šos svētkus saprast, cik svarīgi ir saprast, kas notika 104 gadus atpakaļ, kas ir noticis visos šajos periodos. Deviņdesmitajos gados, un novērtēt to iespēju, kāda mums ir šobrīd.

Ligita un Jānis Audžuvecāki

Latvija un ģimene tas ir tā viennozīmīgi. Ja tu domā, ja tu tā īsti aizdomājies, tas ir viens un tas pats. Ja tev būs stipra, spēcīga ģimene, tās ir manas domas, tu tālu no Latvijas neaizbrauksi.

Arī nu jau apvienotais Preiļu novads mērķtiecīgi izaug par lielu ģimeni un pa šo gadu ir kļuvis vēl saliedētāks.

Dalies:

RMDV projektā apgūst arī ukraiņu tradīcijas gleznošanā

Valsts svētkos sumina arī Rēzeknes novada iedzīvotājus

Līdzīgi raksti