Latgales reģiona uzņēmēji tiek godināti “Latgales dienā 2022”

Autors: Beatrise Borise - 14 novembris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 4 min.

Lai labāk iepazītu Latgali, šoruden Latvijas galvaspilsētā Fantadroma telpas pārvērtās par Latgales plānošanas reģiona organizēto “Latgales dienu 2022”, kuras ietvaros tika vērtēti un apbalvoti Latgales reģiona veiksmīgākie un inovatīvākie uzņēmēji. Pasākums atklāja Latgali no jauna, sekojot līdzi Latgales ekonomiskā potenciāla izaugsmei un modernākajiem risinājumiem.

“Latgales diena” ir pasākums, kas veltīts reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai. “Latgales diena” ļauj izcelt reģiona ekonomisko potenciālu, šogad konkursam “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” piesakot 80 pieteikumus 8 nominācijās. Pirmo reizi konkursa vēsturē izveidota nominācija “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē”.

Artūrs Toms Plešs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs

Biznesmeņi, aktīvi cilvēki, kuri izņemas risku, ir ar idejām un dod darbavietas, ir tie, kas nodrošina mūsu Latvijas straujāku izaugsmi. Un mēs redzam, ka it sevišķi Latgalē, kur darbojas LSZ, tieši darbīgi cilvēki ir bijusi tā panākuma atslēga, lai Latgale straujāk attīstītos un nodrošinātu labas, apmaksātas darbavietas.

Vietējie reģiona uzņēmēji ik gadu veic nozīmīgu ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmē.

Artūrs Toms Plešs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs

Un arī nesenie notikumi par nozīmīgiem līgumiem, kas tiek parakstīti vairāk nekā 20 mlj apmērā jaunu investīciju īstenošanai, pierāda, ka Latgale patiesībā ir spēlētājs ne tikai Latvijas mērogā un uzņēmēji, kas tur darbojas, bet Baltijas un visas pasaules mērogā ar visdažādākajām inovatīvajām tehnoloģijām un rūpniecību.

Par vienu no sekmīgākajiem uzņēmumiem šogad atzīts SIA “Light Guide Optics International”, kas ieguva nomināciju “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē”.

Daumants Pfafrods SIA “Light Guide Optics International” vadītājs

Mēs to iepriekšējo projektu pabeidzām, un tas ieliek pamatu apmēram turpmākos 5-10 gadus klasisko medicīnas instrumentu ražošanai, iespējas paplašināt ražošanu, nodrošināt ar klienta interesi

Šo uzņēmumu reģionā jau pazīst kā optisko šķiedru izstrādājumu un mehānisko detaļu ražotāju un projektētāju, kas jau četrus gadus darbojas Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā. Uzņēmuma produkti tiek izmantoti medicīnas nozarē un nākotnē tiks ražoti vēl vairāk.

Daumants Pfafrods SIA “Light Guide Optics International” vadītājs

Nākošais ir, es jau kā iepriekš teicu, šo katetru ražošana artēriju ārstniecībai. Tas ir ļoti nopietns projekts un visā pasaulē šīs metodes iegūst arvien lielāku popularitāti un līdz ar to tas pieprasījums mums ir, varētu teikt, no sākuma un pēdējos 3 gados no tādiem eksperimentāliem paraugiem ir kļuvis par mūsu būtiskāko produktu.

Jaunizveidotajā nominācijā “Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē” SIA “Pulsar Optics”, kas Daugavpilī ražo termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu civilajām vajadzībām.

Viktors Smirnovs SIA “Pulsar Optics” direktors

Mēs kā kompānija jau esam sasnieguši tādu līmeni, ka varam daļu savas peļņas, daļu investīciju novirzīt ne vien saviem darbiniekiem, bet arī vispār varam palīdzēt Daugavpils pilsētai, kur ir mūsu uzņēmums, Latgales reģionam un visai Latvijai. Pagājušogad, kad mēs dibinājām savu uzņēmumu, mums bija 50 darbinieku. Šogad mums jau ir 200. Mums ir plāni attīstīties un paplašināties vēl, tā ka ceru, ka, jā, mums būs daudz jaunu darbavietu.

“Latgales dienu” mērķis ir apzināt un sekmēt uzņēmējdarbības vidi Latgales reģionā, veicinot uzņēmumu atpazīstamību, savukārt nominācija

Dalies:

Dažviet Ludzā žogi neatbilst prasībām

Lāčplēša diena Balvos

Līdzīgi raksti