Godināti Ludzas novada uzņēmēji

Autors: Beatrise Borise - 31 oktobris, 2022 🕙 Lasīšanas ilgums: 4 min.

Ludzas novadā aizvadīta “Uzņēmēju gada balva 2021”, kuras laikā balvas un goda raksti pasniegti 12 nominācijās: “Lielākais nodokļu maksātājs”; “Lielākais darba devējs”; “Gada amatnieks”; “Gada mājražotājs”; “Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs”; “Gada lauksaimnieks”; “Gada sociāli atbildīgs uzņēmums”; “Gada inovācija”; “Gada pakalpojumu sniedzējs”; “Gada bioloģiskais ražotājs”; “Gada tirgotājs” un “Ludzas novada tēla popularizētājs”.

Ludzas Kultūras namā svinīgā pasākumā pulcējušies Ludzas novada uzņēmēji uz tradicionālo “Uzņēmēju gada balvu”. Pasākuma mērķis ir godināt tos uzņēmējus, kas pagājušajā gadā ar aktīvo darbību īpaši veicinājuši uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. Pieteikt pretendentus gada balvai varēja ikviens iedzīvotājs, kam sekoja komisijas izvērtējums.

Jānis Romancāns Ludzas novada pašvaldības uzņēmējdarbības koordinators

Pašvaldība skaidri apzinās uzņēmēju svarīgumu, un viņu atbalstīšana, godināšana – tas ir pavisam tas nelielais, kā pašvaldība var pateikt paldies viņiem par to, ko viņi dara – par tiem nomaksātajiem nodokļiem, nodarbinātajiem cilvēkiem, viņu labklājības nodrošināšanu. Ar katru gadu komisijai ir sarežģītāk. Īpaši pēc teritoriālās reformas.

Pašreiz Ludzas novadā reģistrēto uzņēmumu skaits ir tuvu 1500.

Jānis Romancāns Ludzas novada pašvaldības uzņēmējdarbības koordinators

Tas spektrs ir plašs. Plaša arī viņu darbības joma – gan tirdzniecība, ražošana, eksports, iekšējais tirgus, pakalpojumu sniegšana, tūrisms, protams, ka ir viena no pašvaldības prioritātēm.

“Uzņēmēju gada balva 2021” pasniegta 12 nominācijās. Vienā no tām – “Gada pakalpojumu sniedzējs” galveno balvu saņēma skaistumkopšanas salons “Malibu”. Tā īpašniece Iveta Jurāne atzīst, ka balva liek justies novērtētiem un dod papildu pārliecību par pareizā ceļa izvēli.

Iveta Jurāne skaistumkopšanas salona “Malibu” īpašniece

Netiekties tik daudz, varbūt citi teiktu, jā, varbūt filiāli, varbūt kaut kur citur, ieguldi līdzekļus, citur arī vajag saloniņu nelielu, kurā ir daudz kas, bet, nē, noturēties, to kvalitāti. Nav tik svarīgi plašumā, bet, ja esi, tad esi spēcīgs un arī pietiekami kvalitatīvs tur, kur esi.

Skaistumkopšanas salona “Malibu” piedāvāto pakalpojumu klāsts ir plašs, un ar to galā tiek komanda trīs cilvēku sastāvā, kas ir ne vien kolēģes, bet vienlaikus arī draudzenes un balsts viena otrai.

Sintija Pujāte SPA speciāliste skaistumkopšanas salonā “Malibu”

Vienīgais, kas mani pietur šajā darbā ir Iveta kā priekšnieks. Viņa ir vienkārši izcils priekšnieks. Es novēlu jebkuram, tiešām es no sirds novēlu, lai jebkuram no uzņēmējiem būtu priekšnieks tāds, jo, ja tu vari runāt arī kā ar draugu, tev ir motivācija strādāt.

Turpretī uzvarētājs nominācijā “Ludzas novada tēla popularizētājs”, biedrības “Ludzas Amatnieks” pārstāvis Ēriks Kondrāts, par savu vairāk nekā 15 gadu darbības panākumu atslēgu atzīst latgaliskumu.

Ēriks Kondrāts biedrības “Ludzas Amatnieks” pārstāvis

Mēs dzīvojam Latgalē, mēs runājam latgaliešu valodā, mums ir savi tikumi, savas paražas un arī sava senā ticība. Mēs, piemēram, esam Latvijā tagad atzīts sociālais uzņēmums. Tas nozīmē, ka mēs veicam visai valstij sabiedriski svarīgu lietu. Un tā svarīgā lieta ir autentiska latgaļu tautu tērpa izgatavošana. Un mēs gribam, lai katram latgalietim būtu savs latgaļu tautu tērps.

Pasākumā “Uzņēmēju gada balva 2021” klātesošos ar priekšnesumiem priecēja vietējās Ludzas novada deju un pop-grupas, gan SPA speciāliste Sintija, kurai arī dziedāšana ir viena no sirdslietām.

Dalies:

“Latgales speciālā ekonomiskā zona: biznesam” 3.raidījums

Dagdā viesojas projekta “Tīkls jaunai Eiropai” darba grupa

Līdzīgi raksti